Jeseníky

17.08.2016 21:50

Po návratu od moře jsme se oklepali a vyrazili opět s tetičkou Toničkou za Kubou, Honzou, Janďou a Martinem do Čakový. Je to v Jeseníkách a je tam fááákt krásně! Byla jsem na kole, na kajaku, na Ještědu a to až nahoře! Tedy na Ještědu ne!! Na Pradědu. Na ještěd musíme ještě vyjet. Pak jsem taky každý den blbla s klukama na zahradě. Dům a zahrada byly bezbariérový, což je úplně nejlepší. Sám Bořivoj říkal: „Tady doma lepší.“

Na celý jeden den jsem vyrazila sama s mámou a tátou do Frýdku-Místku, což není úplně kousek, ale stálo to za to. Ve Fyzio-Beskydy nám ukázali, jak jinak než doposud bychom mohli moje tělíčko posilovat a protahovat.  Způsob je založen na zapojení mých zbylých svalů při každodenních činnostech, které dělají lidé kolem mě místo mě. Další konzultace a cvičení jsem dělala s Janďou, která tátu naučila některé nové triky, mezi kterýma je i tejpování. Byli jsme taky v kině! Já byla poprvé a bylo to boží! Bořivoj to úplně nezvládnul, protože na začátku vylil na sebe a tátu celou minerálku, takže šli ven na sluníčko na Bruntálské náměstí oschnout. Vlastně to nebylo vůbec špatný, protože mě nerušil a mohla jsem pěkně schroustat jeho popkorn!

Ostatní večery, kdy nám táta četl pohádky, jsem trávila zachumlaná v postýlce vedle Kubíka! Dokonce mi jednou dal pusu na dobrou noc! Od té doby na něj pořád musím myslet.

Pár fotek z Jeseníků můžete vidět zde.

A co uvidíte příště?

Fotky mého nového bezbariérového parkoviště, na které jste dali peníze Vy! Už jsme zaseli trávu, postavili značku a čekáme na malíře, který nám tam namaluje vozíčkáře.