Byli jsme na horách...

13.02.2015 14:42

Uplynul další měsíc a my máme pár nových informací. Místo stěhování do přízemí jsme se rozhodli, po radě se zkušenými, že stěhovat dědka a babičku do prvního patra není vše řešitelný tah. Proto jsme začali připravovat návrh plošiny, která nám pomůže dostat Bóžu i s Koalou (vozík) ven. Automobil, který bude vozík převážet, je už také objednán. 

Koupelnu budeme přestavovat záhy, nicméně jsme ještě nenašli sílu na to s tím začít. Objednali jsme si však po testování dvou výrobců (R 82, Ottobock) nový terapeutický kočárek pro Boženku, která roste jako z vody a pro níž klasické kočárky už nevyhovují. Pan doktor si Boženku dokonce spletl se čtyřletou holčičkou! Co naplat esemáci dospívají hodně rychle asi proto, aby na tom světě stihli, co se dá. :)

Dalším doplňkem do domácnosti, který nám velice zjednoduší manipulaci s Boženkou je hygienická židlička. Věříme, že se Boženka s její pomocí rychle naučí chodit sama na záchod.

Tento měsíc jsme ještě řešili autosedačku. Testovali jsme dvě firmy a to R 82 a ProtecMetal, vybrali jsme nakonec tuto autosedačku a to z jednoduchého důvodu. S tímto výrobcem je možné si dohodnout různě plnitelné boční vedení, které Boženku v autosedačce drží.

Vozík, který byl před 3 týdny doladěn, Bóža zbožňuje! Chvíli nám trvalo ji přesvědčit, aby si do něj vůbec sedla. Zato teď nám trvá zase nějakou tu chvilku, abychom ji z něj dostali :) Velmi dobře zvládá ovládání, ale nechce poslouchat a tak s radostí a s pocitem nově nabyté síly ničí, co jí příjde pod vozík... :D

Ve fotogalerii najdete pár fotek z hor. Vyrazili jsme tam na týden, ale po třech dnech jsme byli doma. Božence to tam pravděpodobně nevyhovovalo a to tak, že se nám jednu noc začala kašlat a dusit (saturace pod 88). Následující den, kdy se její stav nezlepšoval, jsme vyrazili domů. Při příjezdu do Zbuzan řekla: "Zbuzanky, doooomaaaa to je lepší!" Od té doby se její stav prudce zlepšil. Vypadá to tedy, že máme doma pěkného pecivála ;)

Kdyby někdo z Vás, kdo jste dočetl zprávu až sem, nám dostal chuť pomoci. Máme jedno přání. Byli bychom rádi, kdyby měl někdo chuť jezdit si hrát pravidelně jednout týdně s Boženkou k nám domů.